Blog ~ Web günlüğüm

10 Şubat

Akademik Bilişim 2015

 

Her sene başka bir üniversitede düzenlenen ve teknoloji, iletişim, eğitim-öğretim alanlarında birçok alana hizmet eden İnetd ve Lkd tarafından desteklenen AB2015 bu sene Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesin’de gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda sistem yöneticileri, öğrenim yönetim sistemleri kullanıcıları, teknolojik çözümler sunan birçok ihtiyaç sahibini davet eden ve gayet verimli geçen bir seminer ve konferanslar bütünü olan Akademik Bilişim toplum için, farklı düşünce yapıları ve yeni sistemler için farkındalık oluşturmaktadır.

Akademik Bilişim kapsamında her sene olduğu gibi bu sene de konferanslar öncesinde 4 gün boyunca 09:00-18:00 saatleri arasında çok yoğun programlara sahip kurslar gerçekleştirildi. Örnek olarak

Linux’a Giriş 
Linux ile Ağ Yönetimi
Linux Sistem Yönetimi
Web Uygulama Güvenliği ve Sızma Testleri
Ağ Yöneticiliğine Giriş
Kriptoloji I
Kriptoloji II
Java Script ve Ekosistemi
Java 101
Ruby  101
Ruby on Rails 101
Ruby on Rails Proje Geliştirme Atölyesi
Android

gibi tam 35 kurs açıldı ve kurslar çok yoğun bir ilgi gördü. Ücretsiz olan bu kurslarda gönüllü eğitmenler sayesinde günlerce bilgi aktarımı tecrübe paylaşımları yer aldı.

Kursların hemen ardından Akademik Bilişim 2015 Konferans programı başladı. 3 gün süren konferans programında birçok bildiri, seminer, çalıştay, konferans gerçekleştirildi. Aynı zamanda yüzlerce hediyeler dağıtıldı. Teknoloji kullanımı ve performansları hakkında detaylı bilgi paylaşımları gerçekleştirildi. 3 Gün dolu dolu ve yoğun bir programa sahip olan Akademik Bilişim ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunarım. Benimde Akademik Bilişim kapsamında 2 ayrı gün [05-02-15;06-02-15] sunumlarım oldu. Onları takip eden hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve diğer sektörlerden gerçekleştirilen bütün katılımlar için teşekkür ederim.

Ayrıca Türkiye’de İnternet alt yapısının kurulmasında öncülük eden ve Akademik Bilişim gibi birçok program düzenleyen çok sevdiğim Mustafa AKGÜL hocama da defalarca teşekkür ederim.

Mehmet Can HANAYLI