Blog ~ Web günlüğüm

17 Ocak

İlahi AŞK Sen Neymişsin !

 

Ne kadar sade… Sadece 3 harf aslında neler anlatır. Düşünmek gerekli, uzunca bir süre düşünmek… Her harfinde ayrı bir sızı yatan bu kelime ne kadar anlaşılıyor sormak lazım kendimize.

Muhabbettir, sevgidir, bağlılık, bağımlılık, gönül gözüyle görmektir, her daim yanında taşımaktır AŞK. Bilinen değil, bilinmeyene; istenen değil, nefse ağır gelene bağlılıktır AŞK. Sevgiliyle atan bir yüreği taşımak, taşıyabilmektir AŞK.

Şikayet etmiyorum, üzülüyorum sadece. Öyle bir terim oldu ki artık günümüzde anlamını da maksadını da yitirdi. AŞK için bay ve bayan şart mı _? Sevmek, AŞIK olmak kolay mı Yakup Aleyhisselam gibi oğlu için ağlamaktan gözlerinin görmez olması mı, yoksa 3 günde tanışmak 4. gün muhabbet edip, 5. gün paylaşılacak bir şey kalmadığında sarfedilen bir kelime mi AŞK? Yahut Veysel Karani Hazretlerini düşünmek gerekmez mi_? Efendimiz’in AŞK’ından yanıp tutuşan, fakat annesini kıramayan bir muhteşem insanın gönlünde yatan mı AŞK? Yoksa günümüzde tercümesi olmayan, anlatılamayan, anlaşılamayan ve yaşanamayan  tek kelime mi AŞK _?

Evet güzel arkadaşım sana söylüyorum. Başta nefsim SEN. Şimdi sana soruyorum. En son ne zaman düşündün, var oluş sebebini. Ne kadar nasipli olduğunu anlayabilmen için dünyaya geliş anatomini mi incelemen gerekir? Bu işin içinden çıkabilecek kadar zeki misin? Yoksa bir olasılıktan ibaret olduğunu mu varsayacaksın? Oradan bir hücre gelmiş, buradan bir hücre gelmiş kök hücrelerden SEN olmuşsun. Bu kadar kolay mı? Peki, bunları geçsek ya elindekilere ne bahane bulacaksın. Bedenin var, sağlıklısın ya da sağlığınla imtihandasın bu yazıyı okuyabiliyorsan hala hayattasın farkında mısın nefes alırken sen mi karar veriyorsun? Kalbin soruyor mu sana atmak için, ya da kulağın duymak için, gözün görmek için, elin tutmak için… Burası için yaratılmamışsın besbelli neyin ardındasın kimin peşinde kiminle kandırılıyorsun? Başkalarını sorgularken kendini ne kadar sorgulamaktasın? Sınavda olduğunun farkında mısın ölüyorsun evet ya sonra … Cennet vatanında 5 vakit ezan sesiyle nasipleniyorsun. Müslüman bir toplumdasın. Bunların içinde sen kendin geleceğin, sevdiğin, gerçek sevgilin için ne yapıyorsun arkadaş.

Aşk bence;

Söyleyince titreyebilecek kadar sevmek,

Kolay söyleyememek, gözün ile gönlünü bağlamak,

Hissetmek,

Yalnız sevgiliye değil, tüm insanlığa muhabbetle bakmak …

Gerçek sevgi, muhabbet, AŞK ancak Yaradan ile Yaradılanın arasındaki köprüdür. Bir feryadın vardır içinde belki yıllardır sakladığın. Bir nefes çekersin içine, bu öyle bir nefestir ki içinde sevdiğin her şeyi barındırır ve iliklerine kadar işler. Bir nefes daha alırsın gölün işte gerçek aşkı buldun diye feryad eder. Dilin damağında gönlün ALLAH demeye başladığında hissedersin ki çok şükür ben gerçekten nefes alıyorum. Ben insanları seviyorum, ben gönlümün sahibini buldum dersin. İşte AŞK ateşi tam da burada başlar ALLAH için ALLAH dediğin zaman EFENDİMİZİ görürsün gözlerinin ucunda muhabbetin başlar ALLAH dostlarına, oradan sirayet eder yaşamına. Baktığına sevgiyle bakarsın. Aşk artık senin AŞKIN olur.

Var gönüllerde bir eksik, dünyanın en zengini de olsan, en fakiri de olsan var bir yerde eksik. Sen ALLAH için ALLAH dediğinde dünya önüne serilse dönüp bakmazsın arkana. Rabbim bizleri kendisine layık kul, Habibine layık Ümmet eylesin İnşallah…

İmkanın varken uzatma, bakma kimseye, Hakkın rızasına talip ol, Allah’a AŞIK ol, gönlünü huzura erdir. Yaşamının tadına var. Yaşamakta bir AŞK’tır Arkadaş…

Hiçbir şey yoksa bir kağıt, bir kalem alarak kendimizi sorgularsak acaba ne değişir…

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin Sözüyle Bitirmek Gerekirse :

Kimi âşık yüzünü, sevgiliye dönmüştür... Kimi aşığın da yüzü, sevgili'ye dönmüştür.

Aşk vadisinde, hiçbir nişane, hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü, Hakk’ın lütfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğar. Ey gönül, sakın umutsuzluğa düşme! AIIah’tan umudunu kesme ki, bazen can bahçesinde, söğüt ağacının dalı bile hurma verir (mevlana-sozleri, 2015).

 

 

 

 Not: İzinsiz alınan her yazı haktır. Kaynak belirtilerek istenildiği kadar içerikler kullanılabilir.

 Kaynakça

mevlana-sozleri. (2015, 01 13). http://www.neguzelsozler.com: http://www.neguzelsozler.com/unlu-sozleri/mevlana-sozleri.html adresinden alındı